Byggeri Hus og have

Bliv opdateret på nye køkkentrends for 2022

Vil du gerne vide mere om de nye køkkentrends, så læs med her, hvor vi opridser nogle af de nyeste køkkentendenser.

Køkkenet har fået status af at være ét af de vigtigste rum i hjemmet. Et rum, hvor man ikke bare kun laver mad og vasker op, men et rum, der opfylder flere forskellige funktioner.

Køkkkenet er blevet et sted, hvor man mødes og socialiserer med familien såvel som med gæster, når man holder fest, eller komsammen.

Dermed et køkkenet gået fra at være et udpræget arbejdssted, hvor hovedformålet var at lave mad til i dag at være et samlingspunkt, hvor man socialiserer. I takt med denne udvikling, er der også sket en udvikling i, hvordan et køkken skal og kan tage sig ud.

Forskellige køkkentrends kommer og går, og der har i årenes løb været en del forskellige køkkentrends, der følger moden inden for køkkendesign og den herskende tidsånd. Eksempler på dette er kogeøen, og samtalekøkkenet.

Køkkentendenser 2022

Hvis man skal nævne nogle af de tendenser, der er i 2022, med hensyn til design, stil og materialer, kan man pege på et minimalistisk look, hvor matte overflader på skabslåger og borde er fremtrædende. Den minimalistiske stil er karakteriseret ved dets enkle, rene linjer, usynlige greb på låger og i det hele taget ikke så meget, der forstyrrer.

Materialerne skal gerne være slidstærke, og nemme at rengøre, og  det gør ikke noget at der er lidt farve på, her trender fx farverne grøn, rød og blå.

Derudover må én af de helt store køkkentrends for 2022 siges at være miljøvenlighed og bæredygtighed. Her er det de bæredygtige køkkenelementer, der er i højsæde med fokus på CO2-neutral produktion og anvendelse af langtidsholdbare materialer, som er fremstillet af genbrugstræ.

Denne køkkentrend passer godt overens med den stigende tendens der er i verden i disse år, hvor der er kommet et øget fokus på miljøet, genbrug og bæredygtighed.

Bæredygtigt Køkken

Hvis du hører til dem, der har fokus på miljøet og bæredygtighed og gerne vil følge denne trend også når du vælger køkken, kan et køkken fra Rotpunkt være den rigtige løsning for dig. 

Hos Rotpunkt er omstilling til vedvarende energi og bæredygtighed nemlig noget, de har haft et stort fokus på i hele virksomheden i flere år.

Dette har resulteret i at Rotpunts Greenline køkkenserie i begyndelsen af 2022 blev certificeret med Svanemærket, som tildeles af Miljømærkning Danmark, hvis et produkt levet op til de særlige krav omkring bæredygtighed med mere.

I forhold til bæredygtighed har Rotpunkts bla. taget følgende tiltag:

  • 100% CO2 neutral produktion
  • Kun brug af FSC-certificeret træ
  • Minimum 90% genanvendelse af træ
  • Greenline 4-star spånplader med Svanemærkning

Disse tiltag viser at Rotpunkt er med på de fremherskende køkkentrends for 2022, samtidig med at de som altid lægger vægt på at kunne tilbyde den samme, gode kvalitet og lækre design som altid. Rotpunkt er derfor det naturlige valg for den miljøbevidste og kvalitetsbevidste person, der gerne vil være med på de nyeste køkkentrends. Så hvis drømmen er et trendy og bæredygtigt nyt køkken, så kig ind i vores butik i København eller vores køkken butik i Ålborg og få hjælp, råd og vejledning til at finde frem til det køkken, og den køkkenstil, der passer bedst til dig.