Der er en række forskellige opgaver i dit hjem, som du bør få en professionel til at udføre – også selvom du selv må udføre dem. Det er for eksempel en låsesmed, en taglægger og en elektriker.

Der er mange opgaver i dit hjem, som du selv kan klare. Det kan være med til at spare dig for mange penge. Der er dog også en del opgaver, hvor du enten ikke selv må udføre dem, eller hvor det er en god ide, at du får nogle andre til det. Det er derfor en god ide, at du kender til disse håndværkere, så du ved, hvornår du skal kontakte dem.

VVS’er

Nogle VVS-opgaver må du ikke selv løse. Det skyldes, at der er høje krav til sikkerheden og til adgang til rent drikkevand i Danmark. Hvis du gerne vil ændre på en VVS-installation, skal du have en autoriseret installatør til at gøre det. Det samme er tilfældet, hvis du skal have tilsluttet eller frakoblet gas, og hvis du skal ændre noget ved dine kloakker.

Mange VVS-firmaer har døgnservice, hvilket gør det muligt for dig at komme i kontakt med dem på alle tider af døgnet, alle årets dage. Det er for eksempel rart, hvis dit toilet er stoppet, eller der er en lækage fra et rør. Eller hvis dit fritstående badekar pludseligt er knækket sammen, så er det godt med en VVS’er der kan komme hurtigt.

Låsesmed

Har du låst dig ude af din bolig, er der sådan set ikke noget, der forhindrer dig i selv at gå i gang med at komme ind – det største problem vil i de fleste tilfælde være, at alt dit værktøj også er låst inde. For ikke at skulle i gang med at smadre en rude eller lignende bør du kontakte en låsesmed, hvis du kommer til at låse dig ude.

Lige som med VVS-firmaet bør du gå efter at samarbejde med et firma, der har døgnservice. På den måde kan du være sikker på, at du kan komme ind, lige meget hvornår du mister dine nøgler. Hvis du leder efter en låsesmed i København, så læs mere her.

Elektrikere

En generel huskeregel for, hvad du selv må udføre af arbejde i dit hjem er, at det skal være installationer, hvor du kan tage dem med dig igen, når du flytter. Du må for eksempel gerne tilslutte hvidevarer, hvis de bare skal sættes i en stikkontakt, sætte lamper op og udskifte stikpropper.

Hvis du skal have ordnet elektriske installationer i væggene, skal du dog have fat i en professionel elektriker. Skal du udføre elektrikerarbejde på badeværelset, bør du altid overveje, om du skal have en elektriker til at udføre arbejdet, da kombinationen af vand og el kan være meget farlig.

Taglæggere

Skal du have et nyt tag eller have renoveret dit gamle, bør du også få en professionel håndværker til at lægge det. Det skyldes, at håndværkerens forsikring dækker, hvis der skulle opstå problemer. Et utæt tag kan være katastrofalt for din bolig, derfor kommer du til at stå med et meget stort ansvar, hvis du selv lægger det.