Hus og have

Kan en ejerskifteforsikring betale sig?

Står du overfor at skulle købe en ny bolig, så er det en rigtig god idé at tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med handlen. Der er flere forskellige årsager til at dette er en god ide, som du kan læse mere om her, ligesom vi vil komme nærmere ind på prisen på en ejerskifteforsikring.

Pris på ejerskifteforsikring

Ejerskifteforsikringers pris kan variere meget fra selskab til selskab, og afhænger også af forskellige forhold, såsom hvor stor dækning, man vil have og så videre.

Priser på ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring varierer efter de forskellige omstændigheder ved boligen, såsom størrelse, alder og beliggenhed, og om man ønsker forlænget løbetid med mere. Prisen for en ejerskifteforsikring for en standardbolig ligger hos Dansk Boligforsikring i omegnen af 13.000 kr. og opad, men den endelig pris kræver altid en individuel vurdering. Du kan læse mere om pris på ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring her, hvor det også er muligt at bestille en tilbudsoversigt.

En tommelfingerregel i denne forbindelse er at det ikke nødvendigvis er den ejerskifteforsikring med den højeste pris, der dermed også er den bedste, eller den der dækker bedst. Derfor lyder anbefalingen fra Dansk Boligforsikring, som har over 20 års erfaring i boligbranchen, at man sætter sig lidt ind i tingene inden, og får rådgivning fra nogen, der ved noget om det.

I forbindelse med køb og salg af et nyt hus, er der nemlig mange forskellige ting, som man skal sørge for at have styr på. Dette inkluderer blandt andet at sælger skal have en professionel til at lave en tilstandsrapport. Formålet med en tilstandsrapport er at afdække, hvilken stand huset er i, så køber har mulighed for at få indsigt i dette, inden han skriver under på en købsaftale.

I en tilstandsrapport vil der typisk fremgå forhold såsom ulovlige el- og vvs-installationer og andre skader, fejl og mangler, der måtte være i vejen med boligen.

Problemet er at tilstandsrapporter, af den ene eller anden årsag, ikke altid formår at inkluderer alle skader, fejl og mangler. Det skyldes typisk at synsmanden har overset dem, og derfor ikke har beskrevet dem i tilstandsrapporten. Og hvis køber så efter overtagelsen (op til 5 år efter) opdager en skjult skade, eller fejl fx på en vvs-installation, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten, så er det sælger, der skal betale for udbedringen af skaden. Også selvom handlen for længst er afsluttet. Dermed kan det blive en endog meget dyr affære for sælger. Sådan en situation kan dog undgås ved at tegne en ejerskifteforsikring inden handlen, hvilket også er anbefalingen fra Dansk Boligforsikring.

Fordele ved en ejerskifteforsikring

Vi har været inde på at en ejerskifteforsikring kan spare sælger for mange penge i forbindelse med en bolighandel, hvis der efter handlen opdages skjulte skader og fejl på boligen. Hvilket nok må siges at være klart den største fordel.

Fire gode fordele ved en ejerskifteforsikring:

  1. Dækning af udgifter til udbedring af skjulte skader, fejl og mangler
  2. Dækning i de første 5 år efter bolighandlen
  3. Dækning ved ulovlige el- og vvs-installationer
  4. Lav selvrisiko på kun 5000 kr.

Konklusionen er at man ved at have tegnet en ejerskifteforsikring i forbindelse med en bolighandel, er langt bedre stillet i tilfælde af uforudsete, skjulte skader, og kan have mere ro ved at vide at skulle der dukke skjulte skader op inden for de første 5 år, så dækker forsikringen.