I dag er der et højt fokus på det bæredygtige og miljøvenlige hjem, og i den sammenhæng har loftisoleringen en stor betydning. En uhensigtsmæssig loftisolering giver et stort spild af varme og energi, og det bør enhver boligejer tage med i sine betragtninger. En god isolering holder på varmen, og er dermed med til at bidrage til den grønne omstilling.

Men hvad er loftisolering egentlig? Og hvordan finder man ud af om ens hjem har en tiltrækkelig loftisolering eller ej?

En billigere varmeregning

En loftisolering er en måde hvorpå man kan tilføje ekstra isolering til et loft der måske har sværere ved at holde på varmen.

Som regel vil man kunne mærke om ens loftisolering er tilstrækkelig på især varmeregningen. Er det svært at holde varmen inde i huset, og skal man bruges uhensigtsmæssigt meget energi på at varme huset eller lejligheden op, så kunne det sagtens tyde på at man skal få en professionel til at tjekke ens loftisolering.

Få et gratis tilbud på en loftisolering, hvis der hersker tvivl om hvorvidt der bør gøres noget eller ej. Generelt er det huse af ældre dato, der til tider kan trænge til en opdatering, men også huse med få årtier på bagen kan i visse tilfælde have brug for et løft, når det kommer til isoleringen.

Bedre indeklima med en god isolering

Udover at en efterisolering af ens loft kan have stor indvirkning på hvor mange penge man månedligt bruger på varmeregningen, så kan det også have stor betydning for tilstanden på indeklimaet i hjemmet.

Er isoleringen dårlig i loftet eller i væggene, så er det ikke ualmindeligt at man skal kæmpe med fugt og symptomerne på dette.

Et fugtigt indeklima er ikke optimalt, og man bør for enhver pris undgå det. Dertil kan utætheder også betyde at varmen er sværere at holde på, og man vil derfor automatisk lufte mindre ud på grund af kulden i hjemmet.