Byggeri

Overvejer du et selvsalg?

Skal du sælge din bolig? Og overvejer du selv at stå for salget? I så fald overvejer du det, man i fagsprog kalder for et selvsalg. Når du sælger din bolig selv, kommer du selv til at løfte alle opgaverne. Det kan eksempelvis være fotografering af boligen eller fremvisningen. Til gengæld er den klare fordel, at du sparer hele salæret til ejendomsmægleren. Derfor er ofte en god beslutning, hvis du gerne vil tjene endnu flere penge på dit boligsalg.

Husk købsaftalen

Når den rette køber melder sig, skal I have lavet en købsaftale. Det er en kontrakt, hvor alle vilkårene for boligsalget fremgår. Det betyder, at der selvfølgelig vil være information om prisen på boligen samt overtagelsesdatoen. Men derudover vil der typisk også være flere supplerende vilkår for salget. Det er essentielt, at kontrakten bliver udformet fuldstændigt korrekt. Hvis ikke kontrakten er korrekt udarbejdet, risikerer du, at den ikke er juridisk gyldig. Klik videre og læs mere om købsaftaler, og hvordan en boligjurist kan hjælpe dig.

Derfor bør du lade en boligjurist hjælpe dig

Når du skal sælge din bolig, bør du tage kontakt til en dygtig og erfaren boligjurist. Boligjuristen ved alt om købsaftaler, så han eller hun vil sørge for, at kontrakten er gyldig i juridisk forstand. Hvis kontrakten ikke er gyldig, risikerer du i værste fald, at hele handlen heller ikke anses som gyldig. Det kan også være, at du bliver erstatningspligtig for eventuelle skader på huset. Foruden at hjælpe dig med at udarbejde en købsaftale, kan en boligjurist også bistå dig med andre opgaver i forbindelse med handlen.

Det kan en boligjurist også hjælpe dig med

Udover at hjælpe dig med udarbejdelsen af købsaftalen, kan en boligjurist også stå for korrespondancen med køber og købers rådgivere. Juristen kan også hjælpe dig med at kontrollere både skødet og refusionsopgørelsen. Derudover kan juristen også sørge for, at salgsprovenuet er frigivet samt at det endelige skøde er udfærdiget.

En boligjurist giver dig en stor tryghed

Det bedste ved at få hjælp fra en boligjurist er, at du kan fokusere på salget af dit hus eller din lejlighed. I mens tager juristen sig af alt det juridiske. Hvis du før har set et juridisk dokument, ved du også hvor snørklet det juridiske sprog er. Når du lader en boligjurist overtage, er du garanteret, at alle de juridiske dokumenter er udfyldt og udarbejdet korrekt. Det giver dig en stor tryghed.