For de fleste danske husejere løber opvarmning af boligen op i mange tusind kroner i løbet af et år. Varmeudgifterne står således for en stor del af en hustands samlede årlige udgifter, og hvis du kan skrue lidt ned for dit varmeforbrug, er det derfor noget, som virkelig kan mærkes på økonomien.

Derfor kan det betale sig på den lange bane at få foretaget en energirenovering af din bolig, hvor du eksempelvis efterisolere dit tag. Det er netop gennem taget, at de fleste boliger mister det meste af varmen, og du kan derfor komme langt ved at give dit tag en ekstra indvendig frakke på.

Hvis du mangler penge til en energirenovering af eksempelvis dit tag, kan du overveje at låne penge til projektet. Det er altid en god idé at sikre sig et overblik over låneudbydere, inden du låner, så du kan finde frem til det bedste lån for dig og din bolig.

Dette skal du huske, når du låner

I forbindelse med lån er det først og fremmest vigtigt, at du husker at tænke dig godt om. Du skal tænke på, at du skal betale beløbet plus renter og andre udgifter tilbage igen.

Du skal også huske, at du aldrig skal låne penge, hvis du ikke er helt sikker på, at du kan betale dem tilbage igen. Derfor er det vigtigt, at du skaber dig et overblik over din økonomi, så du ved, om du har råd til at betale de månedlige afdrag.

Det er også vigtigt at tjekke lånets samlede udgifter. Du kan kigge på lånets ÅOP – de årlige omkostninger i procent – for at se, hvad lånet kommer til at koste dig i løbet af året.

Du skal også huske at spørge dig selv, om du har andre muligheder end at låne. Måske kan du udskyde din udgift og spare pengene sammen selv?