Står du og overvejer om det er på tide at investere i et nyt tag? Vi har her samlet 5 gode grunde til at investere i et nyt tag.

Du sparer penge

Et tag holder ikke for evigt, selvom nogle tagtyper dog kan holde i en menneskealder. Det bliver påvirket af bl.a. sol, vind, regn og sne, og det tærer på taget. Det kan føre til skader som f.eks. revner, huller eller andre utætheder, og det har stor betydning for hele huset. Utætheder kan nemlig føre til større skader på huset, som f.eks. fugtskader, og det kan koste en mindre bondegård at fikse igen. Et tag har nemlig stor betydning for resten af huset, og huset er altså bedst beskyttet med et nyt uden utætheder og skader. Derudover bidrager et nyt tag også til husets isoleringsevne, og du kan dermed også se frem til en besparelse på varmeregningen.

Du løfter husets værdi

Taget er en stor del af huset, og det er også en stor udgift, hvis det skulle gå i stykker. Potentielle købere plejer derfor at kigge efter huse, der har relativt nye tag, så de kan vide sig sikre på, at de ikke selv skal ud og investere i et nyt tag lige med det samme. Et nyt tag sørger af samme grund også for en markant stigning af husets værdi. Hvis du har til hensigt at sætte huset til salg, kan du altså sikre dig en højere salgspris, hvis du investerer i et nyt tag – især hvis taget er meget nedslidt og trænger til større reparationer.

Du sikrer et mere holdbart tag

Der findes et hav af forskellige tagtyper, og der er stor forskel på, hvor længe de forskellige tagtyper kan holde. Hvis du har et tag, som generelt ikke kan holde særlig længe, kan du spare en del penge i mange år ved at lægge et nyt tag, som er mere holdbart. Det betyder, at du i mange år slet ikke behøver bekymre dig om nye udgifter til taget i form af både udskiftning og reparationer.

Du giver husets et æstetisk løft

Taget fylder meget på huset, og det har derfor også stor betydning for, hvor smukt huset er. Hvis taget er fuld af mos eller er blevet repareret så mange gange at det har mange forskellige farvede tagsten, kan et nyt tag virkelig give huset et æstetisk løft. Det giver et tag i samme farve, som er helt nyt og skinnende.

Du får nye muligheder

Når du har valgt at få lagt et nyt tag, åbner der sig nye muligheder. Det er nemlig billigere at få foretaget visse projekter, hvis taget alligevel skal skiftes. Det kan f.eks. være at få installeret ovenlysvinduer eller en kvist. Et nyt tag fører altså ikke kun til bedre isolering, men kan også give dig lige det hus, du altid har drømt om.