Byggeri

Er der dårlig akustik i virksomheden? Derfor skal du gøre noget ved det

Dårlig akustik kan skabe unødvendig og irriterende lyde inden for forretningens vægge. Det kan påvirke arbejdslysten og fokusevnen hos de ansatte, men der er heldigvis en løsning til de virksomheder, der har dårlig akustik på kontoret eller rundt omkring. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du (hvis du er ejer i virksomheden) kan hjælpe dine ansatte og samtidig få udsmykket kontoret!

Derfor er dårlig akustik dårligt for de ansatte

I dag vælger mange virksomheder at indrette sig som storkontorer. Storkontorer har sine egne fordele: Man er altid tæt på sine kollegaer, og det kan skabe en bedre social dynamik mellem de ansatte. Men storkontorer betyder desværre også ofte, at der er mere støj i lokalet. Man kan ikke undgå, at det larmer, når en kollega skal tage telefonen, eller når to andre kollegaer står og tager en snak om en arbejdsopgave over kaffen. Hvis der er dårlig akustik i rummet, kan enhver lyd synes værre, end den behøves. Hvis man sørger for, at der er god lyd og akustik på kontoret, giver det de ansatte bedre arbejdsvilkår. Hvis du selv er chef i en virksomhed, så er du sikkert også interesseret i at give dine ansatte de allerbedste arbejdsvilkår. Du må sørge for, at de har roen til at koncentrere sig.

God lyd giver et bedre indtryk

God akustik kan være yderst vigtig, når det kommer til besøg af potentielle (eller allerede) kunder. Forestil dig, at du skal samtale med en potentiel kunde, mens I er på vej mod mødelokalet, hvor resten af samtalen skal fortsætte, men lyden drukner i andre lyde, og du kan høre, når enhver kaffekop bliver sat tilbage på bordet efter en slurk. Det kan være med til, at kunden påvirkes negativt, fordi den dårlige akustik irriterer ham eller hende. Det lyder måske banalt, men det kan ligge helt underbevist i dem og betyde, at den negative irritation fra før ubevidst påvirker deres beslutning i mødelokalet.

Få en smuk og akustisk løsning

Der er heldigvis en løsning på problemet med den dårlige akustik på kontoret. Man kan nemlig med den rette indretning få smukke og fleksible akustiske løsninger, der også giver en bedre arbejdssituation. Flere af de akustiske løsninger, der er lavet på området, har også fokus på at kunne være med til at give kontoret en visuelt tilfredsstillende løsning. Der er derfor flere kontorer, der faktisk bruger de akustiske løsninger til indretning, og så har man slået to fluer med ét smæk!

Nu håber vi, at du er godt klædt på til enten selv at få bedre akustik eller til at sige til chefen, at der findes smukke og akustiske løsninger derude!