Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Skal du til at renovere din bolig, eller har din bolig blot brug for et par udskiftninger? Så læs med her. Vi vil komme med et par fif til, hvad du selv kan gøre ved din bolig, og hvad du skal lade de professionelle om. Vi vil se på nogle klimavenlige løsninger, som udstyrer din bolig med det helt rigtige udstyr.

Tag og kloakering: Tænk på miljøet

Hvis du har et hus, ved du sikkert også, hvad et omfangsdræn er, og hvor vigtigt det er, at dette fungerer og ikke mindst er så klimavenligt som muligt. Til dig, der måske er lidt i tvivl om, hvad det er, kan vi hurtigt fortælle, at det er det dræn, der leder vandet væk fra boligen og ud til et afløbssystem. Det er derfor meget vigtigt, at du har et omfangsdræn, der fungerer – så din bolig ikke bliver fyldt med vand.

Hvis dit omfangsdræn trænger til en udskiftning, så find et firma, der leverer en klimavenlig løsning. Du kan få professionelle til at installere og anlægge et omfangsdræn. Har du ikke prøvet det før eller har forstand på det, anbefaler vi, at du lader professionelle om det.

En anden sej og klimavenlig løsning kan du udtænke til dit tag, hvis taget trænger til en renovering. Sedumtag er også kendt som grønne tage, da du planter sedum-planter på taget. Man ser det typisk på sommerhuse, hvor det i høj grad er en fed og ikke mindst flot detalje.

Renovering indvendigt i din bolig? Tænk på genbrug

Hvis du skal renovere din bolig indvendig, kan det være en stor fordel at tænke kreativt og kaste dig ud i et genbrugsprojekt. Det er både klimavenligt, men det gør også din bolig til noget originalt. Der er mange, der sælger deres gamle køkken eller nærmest giver det væk, hvis man selv piller det ned. Er du derfor på udkig efter et nyt køkken, så kan du sagtens forsøge at finde et fint genbrugt ét.

Finder du et brugt køkken, kan du sagtens gøre det til et topmoderne køkken, hvor der også er plads til dine lækre gadgets, du i forvejen har. Med et ældre køkken kan du male det i en farve, så det heller ikke bliver hvidt og sort. Lige nu er der mange, der vælger at male deres køkken i en fin blå, grøn eller grå farve. Men det er selvfølgelig op til dig, hvilken farve du synes, der er flot.

Møbler er også nemme at reparere og renovere, så de kan blive en del af din stue eller dit værelse. Der findes mange sjove loppemarkeder, hvor du kan være heldig at gøre et godt loppefund. Mange har nemlig ældre designermøbler derhjemme, og mange er ikke klar over, at de har en høj værdi, hvis møblerne måske er af ældre dato og blevet lidt forsømt.

Du kan gøre det nemt og billigt at renovere din bolig, hvis du prøver at undersøge dine muligheder inden for genbrug.