Er det blevet tid igen til at give din bolig nyt liv? Synes du enten den er slidt, kedelig eller har du bare brug for lidt ændringer? Uanset hvad din situation her, skal du læse med her, hvor vi guider dig til hvordan du kan peppe din bolig op – uanset hvilket budget du har at arbejde med.

 

Renoveringer eller forbedringer?

Hvis du har besluttet dig for at der skal ske noget nyt med din bolig, skal du først lige finde ud af hvor meget der egentlig skal ske. Er der behov for deciderede renoveringer? Eller kan du nøjes med mindre forbedringer? Det kommer selvfølgelig også an på, hvordan dit budget ser ud. Har du brug for lidt flere penge, for at realisere dine visioner for din bolig, kan du overveje at tage et lån. Alternativt kan du samle dine lån, hvis du har nogle i forvejen – nogle gange kan det være nok til at spare en del penge. Læs mere her hvis det kan være løsningen for dig.

Hvad end du drømmer om at renovere badeværelse, vinduer eller noget helt tredje, er det essentielt at du gør dig umage for at ramme husets stil, så det hele passer sammen. Det gælder selvfølgelig for alle de renoveringer og forbedringer du har i tankerne for din bolig.

 

Indret på ny

En anden, lidt mindre omkostningstung, måde at give din bolig nyt liv på, er ved at indrette på ny. Langt hen ad vejen, er det indretningen der har mest at skulle have sagt, i forhold til hvordan du og andre opfatter din bolig. Beslut fra start hvor mange penge du er villig til at bruge og beslut også hvilke møbler du vil af med og hvilke du vil beholde. Når det er på plads, er det nemmere at vurdere hvad du skal erstatte og hvor mange kroner og ører du har til det.

Før du går i gang med indretningen, kan det være en god idé at søge inspiration på nettet, så du er lidt mere afklaret med hvad du leder efter, og ikke kommer hjem med ting der stikker i hver sin retning. Klik her for at finde en masse inspiration til indretning, og brug det gerne til at lave et moodboard, der visualiserer dine idéer. På den måde kan du også se om det hele passer sammen, og sikre at der er en rød tråd igennem hele boligen.

 

Husk haven

Når du arbejder på at give din bolig nyt liv, kan det også være en fordel at gå ud i haven. Måske har facaden brug for en kærlig hånd eller vinduerne brug for at blive pudset. Facaden er det første man ser, når man besøger det, og derfor har det ofte stor indflydelse på, hvilken stand man opfatter huset i. Facaden er husets ansigt udadtil om man vil.

Det samme gælder selvfølgelig for haven. Er den overbegroet og ser vild ud, vil det reflektere på husets stand. Gør dig derfor umage med at holde en pæn have – slå græsset, klip hækken, fjern ukrudt og plant nogle blomster eller buske. Har du plads i din have, er det hyggeligt at indrette med loungemøbler og spiseplads. Så er du også klar til at invitere venner og familie til grillmad og solskin til sommer.