Et tag på et hus, er lige som alle andre ting. Jo bedre du passer på det, og jo mere du plejer det, jo længere holder det også. At passe på sit tag vil blandt andet sige, at man sørger for at rense det fra tid til anden. En af de ting der virkelig kan være med til at skade dit tag er alger. Det er næsten umuligt at undgå alger, og alger øger fugten på taget hvilket kan lede til frostsprængninger i dine tagsten. Dette giver revner, hvilket resulterer i, at der kan komme råd i tagkonstruktionen, og der kan opstå skimmelsvamp. Det er med andre ord en rigtig god ide at slippe af med alger på taget – desuden skæmmer det dit tag rent visuelt.

Og selvom alger kan skade taget, så er det faktisk primært det visuelle, man skal overveje, når det kommer til at rense taget. For selvom alger kan være skadelige, så skal man ikke være så bange for at taget bliver lidt grønt. Det kan nemlig sagtens holde til det.

Hyr en professionel

Der er mange der vælger at hyre professionelle til at gøre det. Hvor meget det koster afhænger naturligvis af hvor stort dit tag er. Inden man vælger et firma til det, kan det være en rigtig god ide at tjekke om de er medlem af Håndværker.dk. At blive tagrender kræver nemlig ikke nødvendigvis en uddannelse, og man kan derfor godt få fat i firmaer, der er bedre til at tage sig betalt, end de er til at hjælpe dit tag. Hvis du falder over nogle tilbud, der lyder for gode til at være sande, så er de det måske. Hvis taget bliver behandlet forkert, kan det være langt mere skadeligt end gavnligt for taget.

Rens dit tag selv

Du kan også vælge at give dig i kast med det. En højtryksrenser som denne vil være det oplagte valg, og alger forsvinder da også hurtigt og nemt hvis du bruger sådan en. Det skal dog med det samme siges, at det vil være en rigtig dårlig ide. Der er meget stor sandsynlighed for at du beskadiger stenene, når du bruger ne højtryksrenser, og det kan derfor ikke anbefales. Det kan lyde lidt kedeligt, men det bedste middel er knofedt. Den bedste måde hvis du vil skåne dit tag, er med hænderne og en blød børste. Hvis det står slemt til, kan du bruge et algemiddel, og her skal du altid vælge et godkendt middel. Det kan du læse mere om i bekæmpelsesmiddeldatabasen.