Nyheder

Guide: Sådan indretter du bæredygtigt

Klimakrisen er ikke for sjov, og der bliver derfor mere og mere fokus på at indrette bæredygtigt rundt omkring i de danske hjem. Mange tror det ikke, men det er faktisk ganske let at indrette sin bolig bæredygtigt, samtidig med, det bliver smukt!

Vil du vide mere om bæredygtig indretning? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du indretter bæredygtigt. Måske er det meget lettere, end du lige umiddelbart går og tror!

Håndlavet interiør

Ønsker du at indrette dit hjem bæredygtigt, kan du med fordel benytte dig af håndlavet interiør. Du kan faktisk selv lave alt lige fra spiseborde til lamper! Ved at lave din egen interiør til din bolig, sparer du klimaet for en masse skade. Det skader nemlig klimaet, hver gang du bestiller en varer, der skal fremstilles, produceres og fragtes. En anden fordel ved håndlavet interiør er, at alle dine ting har en historie. Håndlavet interiør er helt unikt, fordi ingen andre i verden har præcist det, du har. Ønsker du at starte den bæredygtige indretning let ud, kan du for eksempel vælge at lave en lille, fin lysestage i Jesmonite. Lav håndlavet interiør i miljøvenligt materiale, hvis du ønsker at gøre ekstra ud af din bæredygtige indretning. 

Kvalitet fremfor kvantitet

Grunden til, at boligproduktionen er en af de største CO2- og klimasyndere, er, at det er masseproducerede varer, der er lavet af billige materialer. Hver eneste gang du køber billigt, masseproduceret interiør, udleder fragt og fremstillingen af produktet en masse CO2. Nu tænker du måske: hvad skal jeg så gøre? Svaret er, at du skal købe kvalitet fremfor kvalitet. Masseproducerede varer er billige, fordi de er af dårlige og uholdbare materialer. Disse produkter ender derfor ofte med at blive smidt ud kort tid efter, de er blevet købt. Ønsker du altså at indrette en smule mere bæredygtigt, skal du investere i kvalitetsrig boliginteriør, der har en længere levetid, og som ikke går af mode efter kort tid.

Genbrug med sjæl

Ønsker du hverken at lave håndlavet interiør, eller bruge mange penge på boliginteriør, er der en sidste mulighed; nemlig genbrug! Der findes en lang række forskellige genbrugsbutikker rundt omkring i landet, hvor du kan finde alt lige fra sofaer og stole til gulvtæpper og borde. Der er mange muligheder! Er du heldig, kan du finde finde genbrugsstykker, som andre ikke længere kan bruge, men som passer perfekt ind i din bolig. Genbrugsfund koster sjældent mange penge, og du beskytter derfor miljøet, samtidig med, du sparer penge.

Miljørigtige mærker

Der findes en lang række forskellige, miljørigtige mærker på markedet, som du med fordel kan gå efter, hvis du ønsker at indrette bæredygtigt. Skal du eksempelvis have fingrene i et nyt gulvtæppe, kan du finde dit bæredygtige gulvtæppe hos et firma, der bruger stof lavet af genbrugt plastik. Leder du i stedet efter smukke og unikke træmøbler, kan du kigge hos et firma, der bruger træ fra gamle møbler og giver dem nyt liv. Der er mange forskellige muligheder! Uanset hvad du leder efter, findes der garanteret et bæredygtigt mærke på markedet, der kan realisere dine bæredygtighedsdrømme!