Den store boligsøgning er efterhånden begyndt for rigtig mange unge mennesker i og omkring universitetsbyerne. Når man flytter et helt nyt sted hen, er der mange ting at vende sig til. Derfor er det godt at finde en god lejebolig, som kan være et trygt hjem for dig, når du kommer hjem fra job eller uddannelse.

Man kan som ung boligsøger nemt komme til at studse lidt for let henover negative tegn på om boligen er i stand eller ej. Begynd din boligsøgning tidligt, og få god tid til at tjekke lejligheden igennem for eventuelle skavanker og skader.

Hvorfor er det vigtigt at tjekke lejeboligen igennem? 

Inden du flytter ind, bør du foretage din egen lille inspektion af din potentielt kommende bolig. Dette er essentielt, fordi du på denne måde kan undgå kedelige og unødige gebyrer i fremtiden. Få styr på om boligen lever op til det, som du bliver lovet på udlejerens opslag og kontrakt. Hvis du er ved at kigge på billige boliger til leje i Storkøbenhavn, så tjek boligens stand før du flytter ind.

Ved at tjekke boligen ud inden du vælger at flytte ind, får du styr på om boligen eventuelt mangler noget. Det kan være en rigtigt god ide at lave dig selv en tjekliste over boligens nuværende stand og inventar. Så kommer du ikke til at skulle betale for skader som du ikke har forårsaget. Man kan alt for nemt komme til at stå til ansvar for skader som den forrige beboer havde skyld i, hvis man ikke kan dokumentere for boligens stand ved indflytning.

Hvordan finder jeg en bolig i mit budget?

Mange mennesker er lige blevet færdige med Gymnasiet eller sabbatåret, når de leder efter en lejebolig. Det kan for mange unge synes meget dyrt at flytte ind i midtbyen, hvor uddannelsesstedet ligger. Når du er på boligjagt med et stramt budget, så kig eventuelt både på boliger inde i byen og i nærliggende forstader og kvarterer.

Hvis du eksempelvis leder efter billige lejeboliger i Storkøbenhavn, så udvid eventuelt din søgning til både værelser og lejligheder. Find en god hjemmeside, som lader dig søge bolig ud fra ønsket leje, depositum og område.

Værelser er i nogle tilfælde mere praktiske for unge mennesker, som søger en billig lejebolig. Ved at finde et værelse, kan man få et godt sted at bo uden at skulle bruge for mange penge. Du kan finde et værelse i et lille bofællesskab, eller i en lejlighed som deles af flere unge studerende.

Ved at finde et værelse i en delt lejlighed, kan du spare en del, fordi du deler udgifter til vand, varme og leje sammen med andre. Når du flytter ind i en lejlighed, hvor der allerede bor en anden studerende, vil der være høj chance for at nuværende skader og mangler allerede er noterede. Det behøver ikke at være alt for dyrt at finde en billig lejebolig i, eller nær Storkøbenhavn. Brug en god hjemmeside, som giver dig et nemt overblik.