Går du og din familie og planlægger at bygge til eller måske endda bygge nyt? Så er der flere ting du skal være opmærksom på, inden du går i gang med dit byggeprojekt. Læs med her.

Planlæg dit byggeprojekt

Man kommer ikke langt uden en ordentlig plan, når man skal bygge. Det gælder faktisk uanset, hvor meget du planlægger at bygge. Når du bygger helt nyt gælder det om at få alle detaljer med fra starten, så I ikke skal bygge om igen lige foreløbigt. Det er jo dumt at nøjes med to børneværelser, hvis der er en chance for, at der kunne komme flere børn til. Uanset om det er en lille tilbygning I vil have eller et større nybyggeri, så bør I tænke langsigtet. Drømmer I om at leve mere energivenligt, bør I tænke grønne løsninger ind i byggeriet. Det betyder, at I for eksempel bør holde jer til materialer, der hjælper med at lede varmen rundt i huset. Samtidig bør I overveje løsninger som solfangeranlæg, jordvarme eller varmepumpeanlæg, hvis ikke I har fjernvarme i forvejen. Skriv alle jeres ønsker ned og tag dem med til en rådgiver eller entreprenør. Det er naturligvis ikke alt, I ønsker der kan lade sig gøre, men det er en professionel rådgiver ofte bedre til at vurdere.

Få professionel hjælp til nedrivningen

Det kan være fristende at spare penge undervejs i byggeprocessen. Enten ved at bygge selv eller selv stå for indkøb af materialer. Mange kan også finde på selv at stå for nedrivning, hvis der er gamle bygninger og murværk, der skal fjernes først inden der kan bygges. Men lad nu være. Du kan spare dig selv for mange ærgrelser og dyrekøbte erfaringer, hvis du overlader dit byggeri til professionelle. Professionelle håndværkere ved hvordan man beskytter sig selv under nedrivningen og i byggeprocessen. De ved, hvordan man takler uforudsete hændelser, og går noget galt undervejs, så er de forsikrede. Hyr i stedet for en dygtig entreprenør, som du selv kommunikerer godt med. Vedkommende vil blive dit vigtigste bindeled ud til de enkelte håndværkere. Entreprenøren håndterer planlægningen af dit byggeri og sørger for at binde alle løse ender sammen. Du kan også med fordel hyre et professionelt nedrivningsfirma, som for eksempel celero.dk. De kan varetage det store arbejde med nedrivning og oprydning på byggepladsen. Det eneste du skal gøre, er at læne dig tilbage og supervisere dit byggeprojekt.