Vi tilbringer en masse tid i vores hjem, og derfor er det vigtigt, at vi trives derhjemme. Der skal flere ting til, før vi kan trives, men én afgørende ting er, at vi ikke bliver generet af skadedyr. Skadedyr kan nemlig tage hårdt på vores overskud og på vores lyst til at tilbringe tid derhjemme. Et skadedyr, der efterhånden er blevet ret almindeligt i landet, er væggelusen.

 

Bekæmp væggelusen

Væggelusen er ubehagelig og ubelejlig på flere måder. Dette skyldes blandt andet, at den stikker, og derudover er den svær at komme af med. Det kræver som oftest professionel væggelus bekæmpelse at skille sig helt af med disse ubudne gæster, da du på den måde kan være sikker på, at det er de helt rigtige og mest effektive midler, der bliver taget i brug.

 

Gør det ondt at blive stukket?

Det er aldrig rart at blive stukket eller bidt af et dyr, og selvom det ikke gør ondt at blive stukket af en væggelus, kan det efterfølgende give kløe og i visse tilfælde svulme op. Det betyder, at det kan være utroligt frustrerende at have væggelus i hjemmet, hvilket især gælder, hvis du er overfølsom over for deres stik.

 

Hvad kan du selv gøre?

Du kan heldigvis selv gøre noget, for at risikoen for at få væggelus ind i boligen bliver mindre. Du kan for eksempel være opmærksom, når du er i udlandet eller har overnattet på et hotel eller et vandrerhjem, hvor der kan være væggelus. Derudover er det en god idé at sørge for, at møbler, du køber brugt, ikke har været opbevaret i et hjem med væggelus.

Ved at gøre disse ting vil der være langt mindre sandsynlighed for, at du vil få væggelus ind i dit hjem, og det er derfor værd at skrive dig bag øret.