Byggeri

Sådan får du råd til nyt tag

Advertorial. Dette er et eksternt indlæg.

Det kan være en dyr omgang at få fixet eller udskiftet taget på huset. Det er nemlig en ting, der ikke kan laves selv, men skal laves af tømrere, der ved en masse om taglægning. Taget er en vigtig del af huset, og det går ikke, at det ikke bliver lavet ordenligt. I denne artikel hjælper vi dig med ideer til, hvordan du kan få råd til et nyt tag.

Indhent flere tilbud på tag

Som med alt andet håndværk, er der stor forskel på prisen ved at få lagt et tag. Når det gælder prisen, er det både i forhold til materialerne til taget og håndværkernes løn. Derfor kan det være en god ide at indhente flere forskellige tilbud, så du kan finde det, der er billigst for dig. Det kan være en god ide at undersøge markedet grundigt, inden du vælger, hvem der skal lave dit tag, så du ved, at du får det til den bedste pris.

Lån eller vind penge til det nye tag

Et nyt tag koster mellem 25.000 og 350.000 kroner. Det er ikke ligefrem alle, der ligger inde med sådan et beløb. Slet ikke, hvis det taget er gået i stykker uventet. Derfor kan det være nødvendigt at låne penge, for at kunne betale tagets reparationer eller en hel udskiftning af det. Ofte vil det give mening i den lange ende, for hvis du ikke fixer taget, vil det kun blive værre med tiden og måske ødelægge endnu mere af huset. Det kan derfor godt betale sig at låne pengene til taget, hvis du ikke har dem.

Du kan også vælge at se om du kan vinde penge på et online casino. Her er der mulighed for både at vinde penge, som du kan bruge til taget og samtidig være underholdt. Men det gælder om at vide, hvad du laver, før du kan vinde penge på at spille. Spil derfor kun, hvis det er noget, som du er god til og ved noget om. Betting kan eksempelvis være en god ide, hvis du ved en masse om en specifik sport. På den måde er du sikret sejr i stedet for at miste penge.

Vælg det tag, der giver dig mest igen

Der er meget forskel på pris, alt efter hvilken type tag du vælger. Et stråtækt tag er for eksempel meget billigt, men hvis du skal sælge huset igen på et tidspunkt, sælger stråtaget ikke særligt godt. Så du skal også tænke på, hvor meget taget kan give dig i den anden ende, hvis du en dag står og skal sælge huset.

Til gengæld giver huse med tagpap de dyreste kvadratmeterpriser, når de skal sælges. Det er så også en dyr måde at lægge tag på. Det klassiske tegltag er en smule billigere, men her er igen lidt det samme problem som med stråtaget. Det giver bare ikke så meget i sidste ende. Derfor skal du overveje, hvilken type af tag, der både er billigst for dig nu og i fremtiden.